Introductie

                   

U kunt mij op werkdagen van 8.30-9.00 uur 
telefonisch bereiken en via e-mail.

 
Introductie
Mijn naam is Marijke van Royen. Ik ben in 1951 geboren in Zuilen, thans gemeente Utrecht. Hier volgde ik de lagere school. In Utrecht ging ik naar de HBS en later studeerde ik er medicijnen. In 1976/1977 deed ik de opleiding huisartsgeneeskunde. Ik woonde en werkte toen in Apeldoorn. In die tijd was mijn interesse al gewekt in de homeopathie. Mijn scriptieonderwerp was: het effect van homeopathie op hoofdpijn. Dit heb ik onderzocht in de artsenpraktijk in Nijmegen.

Na enkele waarnemingen in de huisartsenpraktijk ben ik van 1978 t/m 1981 als verpleeghuisarts in Apeldoorn werkzaam geweest. Daar gaf ik ook les aan ziekenverzorgenden, maakte röntgenfoto's en probeerde toen al de medicatie van de bewoners zoveel als mogelijk was te verminderen. In die tijd heb ik ook een maand als scheepsarts op een platbodem gewerkt.

Van oktober 1981 t/m oktober 1988 heb ik als huisarts in Kapelle gewerkt. Hier was een behoorlijke vraag naar homeopathie. Mede naar aanleiding hiervan heb ik de opleiding van de SHO (Stichting Homeopathische Opleiding) voor artsen in Wageningen in 1984 en 1985 gevolgd. In dat laatste jaar heb ik ook stage gelopen bij dokter Kleinepier in Goes. Het combineren van huisarts en homeopathie werd te lastig toen mijn dochter in 1988 werd geboren. Gelukkig kon ik verder in de homeopathie in samenwerking met dokter Bouman en dokter Ruijssenaars in de praktijk aan de Kloetingseweg in Goes. Hier werkte ik tot eind 2000.

Vanaf 2000 was mijn eigen praktijk klaar. Hier werk ik nu naar alle tevredenheid. In 2005 ben ik naast deze praktijk gaan werken als consultatiebureau-arts in de gemeente Woensdrecht. De kennis over kinderen van 0-4 jaar kan ik heel goed in mijn eigen praktijk gebruiken. Vanaf 01-10-2011 ben ik met het consultatiebureau gestopt vanwege lichamelijke klachten. Naast mijn homeopathische praktijk werk ik sinds juli 2012 als medisch adviseur bij de  trombosedienst voor het ADRZ in Middelurg.